اگر قرار بود دری باز نشود به جای آن دیوار می گذاشتند!

پورتال گروه اینترنتی ونداکلیک

ونداکلیک » پزشکی و سلامت » برای کاهش چربی‌ خون باید

برای کاهش چربی‌ خون باید

تاريخ: 18 اسفند 1391 - توسط: vanda - موضوع: پزشکی و سلامت, تغذیه سالم



دریافت مقدار مناسب از چهار گروه اصلی غذایی شامل: گروه نان و غلات؛ گروه شیر و لبنیات؛ گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ، و مغزها، گروه میوه‌ها و گروه سبزی‌ها، علاوه بر تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز روزانه افراد، موجب سلامتی، پیشگیری و كنترل برخی از بیماری‌های مزمن مانند فشار خون بالا ، بیماری های قلبی-‌عروقی و چاقی می‌شود.



با توجه به اینکه مقدار و نوع چربی دریافتی به وسیله رژیم غذایی نقش موثری در بروز برخی از بیماری‌های مزمن از جمله بیماری‌های قلبی‌-عروقی دارد، بنابراین لازم است با تعدیل دریافت چربی رژیم غذایی، میزان چربی خون(کلسترول و تری گلیسیرید) را در حد مطلوب نگه داشت.

20 توصیه برای کاهش چربی مصرفی



1- جایگزین کردن لبنیات (شیر، ماست، پنیر و...) كم‌چرب به جای لبنیات پرچرب.



2- جدا کردن پوست مرغ و چربی‌های گوشت قرمز هنگام پاک کردن آنها.



3- استفاده از روش كبابی، آب پز و بخار پز برای پختن مواد غذایی به جای سرخ کردن آنها.



4- استفاده از روغن كم در پخت غذاها



5- استفاده از گوشت‌ سفید (ماهی، مرغ و بوقلمون) به جای گوشت قرمز



6- كاهش مصرف مارگارین‌(کره گیاهی) و روغن‌ نباتی جامد



7- استفاده از روغن‌ مایع به جای روغن‌ جامد



8- استفاده از روغن زیتون در برنامه غذایی روزانه



9- مصرف کم غذاهای آماده به ویژه غذاهای سرخ كرده (سیب‌زمینی سرخ كرده ، چیپس و...)



10- افزایش مصرف میوه‌، سبزی‌، حبوبات، دانه‌ها و غلات در برنامه غذایی روزانه



11- افزایش استفاده از نان‌های سبوس‌دار



12- كاهش استفاده از نان‌های روغنی

کبد و مواد غذایی



13- كاهش مصرف زبان، دل، مغز، قلوه و جگر



14- كنترل برچسب مواد غذایی برای تعیین میزان و نوع چربی در آنها



15- عدم مصرف، سوسیس و کالباس و سس های چرب مثل سس مایونز



16- تفت دادن سبزی‌ها روی حرارت كم، به جای سرخ كردن آنها



17- استفاده از بستنی میوه‌ای به جای بستنی سنتی



18- جدا كردن چربی از روی سوپ‌ها و آب خورش‌ها پس از سرد كردن آنها



19- خودداری از خرید گوشت چرخ كرده آماده



20- استفاده از آب لیمو یا آب‌غوره همراه با روغن زیتون و ماست به جای سس مایونز در سالاد

9 توصیه برای غذا خوردن در رستوران



1- خودداری از مصرف كره با پلو



2- استفاده از دوغ یا ماست كم چرب به جای ماست پرچرب



3- خودداری از مصرف زرده تخم مرغ همراه با برنج (در چلوكباب)



4- استفاده از غذاهای بخارپز، آب پز و كبابی به جای غذاهای سرخ كرده



5- استفاده از سس گوجه فرنگی به جای سس مایونز هنگام خوردن ساندویچ



6- انتخاب غذاهای پُر سبزی و کم چرب



7- استفاده از یك سالاد سبزیجات همراه با آب‌لیمو، یا سوپ سبزی کم چرب



8- عدم مصرف غذاهای فوری مانند انواع ساندویچ و پیتزا



9- سئوال کردن از مسئولین رستوران درباره شیوه تهیه و پخت غذا (سرخ كردن، كباب كردن، بخارپز كردن و...)

گرد آوری : وندا کلیک

آنتی ویروس دکتر وب

Go Top